Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

Luonnon eläimiin tutustumista"Ota aina kamera mukaan lyhyellekin retkelle. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Kärsivällisenä pysyminen ja eläinten kunnioittaminen ovat nekin varsin tärkeitä seikkoja."


Huhtikuun My Nikon Moment-kilpailun teemana on villieläimet. Tuomariston jäsen Stian Norum, joka on norjalainen valokuvaaja ja Nikon Talent, sanoo pitävänsä kuvista, joissa on intiimiä tunnelmaa. Sellainen on esimerkiksi kuva, jossa eläin pysähtyy ja katsoo suoraan kameraan.


Stian neuvoo olemaan aina valmiina, jotta kuvaan saisi vau-efektin.


Luonto ja villieläimet

Luonto ja valokuvaus ovat aina olleet keskeisiä asioita Stianin elämässä. Näiden kahden yhdistämisestä tuli pian hyvin luonnollista. Stian on kotoisin Norjan Aurskog-Hølandista. Siellä on paljon metsiä, järviä ja villieläimiä.


"Vuosien aikana valokuvaus muuttui pelkästä harrastuksesta suurimmaksi intohimokseni. Haluan yhdistää luonnon taian, mystiikan ja rosoisuuden valokuviini. Parin viime vuoden aikana olen käynyt Suomen ja Venäjän rajalla monta kertaa. Vuonna 2017 olin kolmen viikon kuvausmatkalla Intian viidakossa ja otin kuvia villieläimistä, kuten tiikereistä, leopardeista ja linnuista."Pidä varakamera mukana

Kun on luonnossa, ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Jos mukana on muutama laite, joista valita, loistokuvan ottaminen on yleensä paljon helpompaa. Varakamera on avainasemassa.


"Kun olen luonnossa kuvaamassa eläimiä, mukanani on aina D5 sekä seuraavat objektiivit: Nikon 14-24 mm f/2,8, Nikon 24-70 mm f/2,8, Nikon 70-200 f/2,8 sekä 200-500 mm f/5,6. Varakamerana on hyvä olla Nikon Z 7 ja sovitin näitä objektiiveja varten. Kameralaukussani on aina drooni, kun matkustan ja kuvaan maisemia. Asioiden näkeminen uusista näkökulmista edistää luovuutta entisestään!"


Nauti hetkestä

Elämä voi näyttää hyvältä objektiivin läpi katsottuna, mutta älä silti unohda nauttia hetkestä.


"Eräs ystäväni kertoi minulle vuosia sitten, että on tärkeää panna kamera joskus pois ja nauttia vain hetkestä. Nähdä hetket omin silmin eikä kameran läpi. Kaikkien valokuvaajien tulisi pitää tämä mielessä, sillä se auttaa inspiroitumaan ja muistamaan hetket."Avoin mieli avaa ovia

On aina tärkeää olla avoimin mielin ja kuunnella muita kokeneita valokuvaajia, kuten esimerkiksi Stiania.


"Ole utelias ja pyri oppimaan uusia asioita joka päivä. Katsele muiden villieläinkuvia sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja valokuvanäyttelyissä. Näin tekemällä voi mielestäni tulla paremmaksi valokuvaajaksi. Älä pelkää epäonnistumista, sillä lopulta kuitenkin kehityt. Tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia valokuvaamisesta."