Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

Ole omaperäinen, ole uskollinen itsellesi, innostu neljästä elementistä ja näytä Ali Hornelle, mihin pystyt!On itseilmaisun aika. Tämänkertaisen #mynikonmoment-kilpailun teemana on neljä elementtiä ja tuomarina toimii lahjakas lähettiläämme Ali Horne. Ali on intohimoinen maisemavalokuvaaja, joka vaalii Skotlannin perintöä. Hän on kiinnostunut tutkimaan Skotlannin kaukaisia alueita ja kuvaamaan maan syrjäisiä osia sekä muita kauniita paikkoja maailmassa. Ali on kiitollinen voidessaan työskennellä rakastamiensa asioiden parissa ja ottaa valokuvia haluamistaan kohteista. Nyt hän on täynnä intoa, kun hän voi inspiroida teitä ja kantaa kortensa kekoon auttaakseen teitä tulkitsemaan kilpailun teemaa.


Milloin ja miten kiinnostuit valokuvauksesta?

Valokuvaus Aon ollut intohimoni 12-13-vuotiaasta asti, jolloin äitini osti minulle oman kameran. Hän on ollut innokas kuvaaja koko ikänsä, joten sain häneltä kimmokkeen harrastukseeni. Olen aina nauttinut ulkoilusta ja kuvannut mielelläni luontoa ja muita kiinnostavia aiheita. Yliopistovuosieni jälkeen matkustin Amerikan länsirannikolle, mikä sytytti innostukseni ulkoilmaelämään ja valokuvaukseen jälleen kerran. Kun palasin kotiin, halusin tutustua kunnolla kotimaahani ja kuvata sen kauniita saaria, vuoria ja rannikoita.Mikä oli ensimmäinen ajatuksesi, kun pyysimme sinua #MyNikonMoment-kilpailun lähettilääksi?

Pidin itseäni onnekkaana, koska olen käyttänyt Nikonin kameroita siitä asti, kun aloin kuvata vuosia sitten. Minulle on kunnia-asia, että voin auttaa Nikon-yhteisöä ja arvioida kuvaajien hienoja töitä!


Olet maisema- ja lifestyle-kuvaukseen erikoistunut matkakuvaaja. Miten päädyit tälle valokuvauksen alalle?

Totta puhuen se ei ollut tarkoituksellista. Olen ollut aina innokas matkailija ja tutustunut mielelläni uusiin paikkoihin ja luontoon. Kun ryhdyin työskentelemään merkkivalmistajien ja matkatoimistojen kanssa, keskityin enemmän maisemiin, koska vaellan paljon ja haluan nähdä Skotlannin kaukaisia osia ja syrjäisiä paikkoja. Kaikkein mieluiten kuvaan laajoja näkymiä, kuten vuoria ja rannikoita. Niinpä paneuduin lähinnä tämäntyyppiseen työhön ja onneksi olen voinut työskennellä tällä alalla.Mitä asioita painotat #MyNikonMoment-kilpailun voittajakuvan valinnassa?

Etsin #4elements-kategoriassa kuvia, jotka rikkovat rajoja. Elementtejä voi yhdistellä tai yhtä elementtiä voi kuvata yksityiskohtaisesti. Kuvissa tulee näkyä oma sisäistetty tulkinta aiheesta. Olipa kyse sitten maisemasta tai muotokuvasta, etsin kuvaajia, jotka luovat otoksellaan jotain ainutlaatuista: ajatuksia herättävän tarinan tai tunteen.Mitä on tärkeää ottaa huomioon kuvattaessa neljää elementtiä?

Elementteihin - maahan, ilmaan, tuuleen ja tuleen - liittyy paljon mietittävää. Voi olla vaikeaa vangita elementti kuvaan, mutta kannattaa pohtia, mitä elementit merkitsevät itselle valokuvaajana. Yritä tuoda esiin, miten esimerkiksi tuulen liike, maan värit tai liekit vaikuttavat työhösi ja miten ne ovat saaneet sinut luomaan tietyn valokuvan.


Millaista kalustoa pidät aina mukanasi kuvauksissa?

Käytän Nikon D750 -kamerassani mieluiten 24-70 mm:n objektiivia. Sillä kuvaan useimmiten. Tärkeitä varusteita ovat jalusta, linssinpuhdistusaine ja vedenpitävät vaatteet, joten pidän niitä yleensä laukussani kuvausretkillä!Mitkä ovat tärkeimmät opit, jotka olet saanut valokuvaajan urallasi?

Erityisesti maisemakuvaajan kannattaa nähdä vähän tavallista enemmän vaivaa joko nousemalla ylös ennen auringonnousua tai odottamalla, että valo pääsee esiin pilvien lomasta. Ajan myötä se tuottaa tulosta. Skotlannissa sää on arvaamaton. Joskus täytyy hyväksyä vallitseva tilanne ja ottaa siitä irti kaikki mahdollinen. Luota kykyihisi, niin saat haluamasi kuvan tai teoksen. On oltava kärsivällinen, sillä mikään ei tapahdu nopeasti. Menestykseen tarvitaan päättäväisyyttä.Onko sinulla muita neuvoja tämän kilpailukierroksen osallistujille?

Yritä olla omaperäinen ja uskollinen itsellesi. Sukella aiheeseen ja näytä minulle, mihin pystyt! Odotan innokkaasti kuvia.